26. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hovězí korma se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné hovězí korma se špenátem. Tato vydatná a chutná indická specialita je plná exotických koření a zdravých špenátových listů. Vaše chuťové buňky budou nadšené! Navíc tento recept je velmi snadný a rychlý na přípravu. Podlejte se zde podrobnými kroky k jeho uvaření.

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 300g špenátu
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • olej
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji zpěněnou cibuli společně s prolisovaným česnekem a nakrájenou chilli papričkou zprudka osmažíme.
  2. Přidáme nakrájené maso a restujeme, dokud nezezloutne.
  3. Přisypeme koření a zalijeme trochou vody. Dusíme asi 30 minut pod poklicí, občas promícháváme.
  4. Když je maso měkké, vmícháme na menší kousky natrhaný špenát a společně zamícháme. Dusíme 5 minut.
  5. Pokrm dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat například s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *