25. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Tandoori kuřecí maso na jehle
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si autentickou indickou chuť s tandoori kuřecím masem na jehle! Tento lahodný recept kombinuje aromatické koření, jogurt a čerstvé bylinky, aby vytvořil dokonalou kombinaci chuti a textury. Připravte si tento jednoduchý, ale ohromující pokrm doma a okořeňte svůj jídelníček exotikou.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (ideálně prsní řízek)
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 2 lžíce tandoori koření
  • 1 lžíce čerstvě nasekaného koriandru
  • 2 stroužky česneku (utlučené)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu smícháním řeckého jogurtu, tandoori koření, nasekaného koriandru, utlučeného česneku, citronové šťávy, soli a pepře.
  2. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a necháme ho marinovat v připravené směsi minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc) v lednici.
  3. Před pečením maso nabodneme na jehlu (např. špejle) a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 25-30 minut, dokud maso není zcela propečené.
  4. Po upečení můžeme podávat s rýží, salátem nebo indickým chlebem naan. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *