Vyzkoušejte chutný recept na kari z hříbků a hrášku, který jistě potěší vaše chuťové buňky. Tento lahodný pokrm je bohatý na aromatické koření a kombinaci sezónních surovin. Připravte si exotickou lahůdku plnou sytých chutí a udělejte si radost svému žaludku i duši. S námi se naučíte, jak připravit kari z hříbků a hrášku snadno a rychle. Záleží jen na vás, zda si navoňkujete kuchyni delikátními vůněmi tradiční indické kuchyně. Zamilujete si tento jednoduchý a chutný recept na kari, který si zamilují všichni milovníci exotického koření. Využijte sezónní suroviny a připravte si tento lahodný pokrm pro své blízké. Sledujte naše postupy a připravte si kari z hříbků a hrášku jako pravý kuchařský profesionál. So neváhejte a pusťte se do vaření tohoto lahodného pokrmu, který vám určitě zvedne náladu. Ať vám chutná!
Suroviny
- 250 g čerstvých nebo sušených hříbků
- 200 g zmrazeného hrášku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička kari koření
- 400 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte hříbky. Pokud používáte sušené hříbky, nechte je nejméně hodinu namočené v horké vodě.
- Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je najemno.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte hříbky a restujte je s cibulí a česnekem asi 5 minut.
- Přidejte kari koření a smetanu ke šlehání a nechte vařit asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte zmrazený hrášek a vařte dalších 5 minut.
- Ochutnejte omáčku a podle potřeby dosolte a dospepte.
- Sušeným kari z hříbků a hrášku podávejte s rýží nebo naan chlebem.