25. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský kimchi na zelí
zdroj: Recepty 24/7

Korejský kimchi na zelí je tradiční fermentovaná pochoutka plná chutí a probiotik, které prospívají našemu trávení. Naučte se, jak snadno připravit toto pikantní korejské zelí doma a obohaťte svůj jídelníček o zdravou a lahodnou lahůdku. S námi bude vaše kimchi připravené jako od mistry, udělejte si chvíli na tradiční jihokorejskou pochoutku a ponořte se do exotických chutí Asie.

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 pór
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté papriky

Postup

  1. Čínské zelí nakrájejte na menší kousky.
  2. Česnek, papriku, mrkev a pór nakrájejte na jemné proužky.
  3. Smíchejte rybí omáčku, ocet, cukr, sůl a mletou papriku.
  4. V míse promíchejte zelí, česnek, papriku, mrkev a pór.
  5. Přilijte směs s rybí omáčkou a důkladně promíchejte.
  6. Přendejte do uzavřené nádoby nebo sklenice a nechte odležet v lednici minimálně 24 hodin.
  7. Hotový kimchi můžete konzumovat samostatně, jako přílohu nebo přidat do polévky či rýže.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *