Rajská polévka s červenou čočkou je lahodná a zdravá varianta tradiční rajské polévky. Naše receptura vám ukáže, jak snadno si ji doma připravit a jak využít úžasných přínosů červené čočky pro vaše zdraví. Vychutnejte si bohatou chuť a výživné složení této lahodné polévky, která bude skvělou volbou pro celou rodinu. Zkuste naši recepturu ještě dnes!
Suroviny
- 200g červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 1 plechovka nasekaných rajčat
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- soľ, čerstvě mletý pepř
Postup
- Nejprve si omyjte červenou čočku pod tekoucí vodou.
- Na oleji osmahněte na drobno nakrájenou cibuli, česnek, nakrájenou mrkev a papriku, přidejte papriku a kmín a restujte asi 5 minut.
- Přidejte nakrájená rajčata, zalijte zeleninovým vývarem a vařte asi 20 minut.
- Přidejte čočku a vařte dalších 15 minut, dokud čočka neni měkká.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Po vypnutí hřiště nechejte polévku odstát několik minut, aby chutě slučely.
- Podávejte horkou s kousky čerstvého chleba nebo jiných pečiv.