25. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční indické jídlo s receptem na kuře tikka masala s domácím naan chlebem. Tato chutná a exotická kombinace křupavého kuřecího masa v kořeněné omáčce a lahodného, měkkého naan chleba vás okouzlí svými vůněmi a chutěmi. Nechte své smysly probudit tímto lahodným jídlem plným indických tradic a příchutí. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou nakrájených na kostky
- 200g řeckého jogurtu
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 2 lžičky mletého česneku
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 400g rajčatového protlaku
- 1 lžíce ghee
- 200ml smetany ke šlehání
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- V misce smíchejte jogurt, zázvor, česnek, kurkumu, kmín, sůl a pepř.
- Přidejte kuřecí maso a nechte marinovat minimálně 30 minut nebo ideálně přes noc.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli do zlatova.
- Přidejte marinované kuře a smažte dozlatista.
- Přidejte rajčatový protlak a ghee a vařte 15-20 minut na mírném ohni.
- Přidejte smetanu ke šlehání a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte s výpekem a naanem.