25. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuře tikka masala s naanem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční indické jídlo s receptem na kuře tikka masala s domácím naan chlebem. Tato chutná a exotická kombinace křupavého kuřecího masa v kořeněné omáčce a lahodného, měkkého naan chleba vás okouzlí svými vůněmi a chutěmi. Nechte své smysly probudit tímto lahodným jídlem plným indických tradic a příchutí. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes!

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou nakrájených na kostky
  • 200g řeckého jogurtu
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 2 lžičky mletého česneku
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 400g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce ghee
  • 200ml smetany ke šlehání
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V misce smíchejte jogurt, zázvor, česnek, kurkumu, kmín, sůl a pepř.
  2. Přidejte kuřecí maso a nechte marinovat minimálně 30 minut nebo ideálně přes noc.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli do zlatova.
  4. Přidejte marinované kuře a smažte dozlatista.
  5. Přidejte rajčatový protlak a ghee a vařte 15-20 minut na mírném ohni.
  6. Přidejte smetanu ke šlehání a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Podávejte s výpekem a naanem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *