25. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutná Pasta alla carbonara recept připravený krok za krokem. Vychutnejte si tradiční italské jídlo s vajíčky, sýrem a špekem doma!
Suroviny
- 400g špaget
- 200g pancetty
- 3 vejce
- 100g parmazánu
- čerstvě mletý pepř
Postup
- Nejprve uvařte špagety al dente podle návodu na obalu.
- Pancettu nakrájejte na menší kousky a osmahněte na pánvi, dokud nebude křupavá.
- V míse rozšlehejte vejce, přidejte nastrouhaný parmazán a pepř podle chuti.
- Špagety sceďte a nechte trochu vody z vaření. Přidejte je do pánve s pancettou a dobře promíchejte.
- Vypněte plotnu a okamžitě přidejte vejce se sýrem. Rychle míchejte, aby se vám nepřipálilo.
- Pokud je těsto příliš husté, můžete přidat trochu vody z vaření špaget. Podávejte ihned. Dobrou chuť!