25. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatový rizoto se špenátem.
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit jednoduchostí a bohatou chutí rajčatového rizota se špenátem. Tento recept je ideální volbou pro všechny milovníky italské kuchyně, kteří si chtějí dopřát zdravé a lahodné jídlo. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si skvělou kombinaci šťavnatých rajčat s pikantním špenátem.

Suroviny

  • 250 g rýže arborio
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g rajčat
  • 200 g špenátu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • parmazán (volitelně)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a dusíme asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
  3. Přidejte rýži a nechte ji chvíli osmahnout.
  4. Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte rizoto do měkka, občas promíchávejte.
  5. V samostatné pánvi osmahněte na troše olivového oleje špenát, dokud změkne.
  6. Když je rizoto hotové, vmíchejte do něj osmahnutý špenát.
  7. Případně dochuťte solí, pepřem a posypte nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *