25. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit jednoduchostí a bohatou chutí rajčatového rizota se špenátem. Tento recept je ideální volbou pro všechny milovníky italské kuchyně, kteří si chtějí dopřát zdravé a lahodné jídlo. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si skvělou kombinaci šťavnatých rajčat s pikantním špenátem.
Suroviny
- 250 g rýže arborio
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g rajčat
- 200 g špenátu
- 1 l zeleninového vývaru
- olivový olej
- sůl
- pepř
- parmazán (volitelně)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a dusíme asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Přidejte rýži a nechte ji chvíli osmahnout.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte rizoto do měkka, občas promíchávejte.
- V samostatné pánvi osmahněte na troše olivového oleje špenát, dokud změkne.
- Když je rizoto hotové, vmíchejte do něj osmahnutý špenát.
- Případně dochuťte solí, pepřem a posypte nastrouhaným parmazánem.