25. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Žhavá kuřecí piccata s citronovou omáčkou a kapkou kapra je dokonalou kombinací jemné chuti masa s kyselkavou vůní citronu. Tento recept je rychlý, jednoduchý a určitě potěší vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- mouka
- sůl a pepř
- olivový olej
- 30 g máslo
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- šťáva z 2 citronů
- 1/4 šálku kapary
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Prsní řízky naklepeme do tloušťky cca 1 cm a osolíme a opepříme z obou stran.
- Obalíme je v mouce a zatřeme nadbytečnou mouku.
- Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a smažíme řízky z obou stran dozlatova, asi 3-4 minuty z každé strany. Pak je vyndáme z pánve a dáme stranou.
- Do pánve přilijeme kuřecí vývar a šťávu z citronů a vaříme asi 5 minut, aby omáčka zhoustla.
- Přidáme kapary a promícháme.
- Řízky vložíme zpět do omáčky a necháme je prohřát. Hotové podáváme posypané nasekanou petrželkou.