25. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a zdravé kari z červené čočky a zeleniny. Tento recept plný chutí a vitamínů je rychlý a snadný, ideální volbou pro vegany i vegetariány. Připravte si ho doma a pochutnejte si na exotických chutích!
Suroviny
- 1 šálek červené čočky
- 2 karotky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 plechovka rajčat
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej
Postup
- Červenou čočku propláchněte pod tekoucí vodou a dejte vařit ve vodě asi 15 minut, dokud není měkká. Odklopte a odložte stranou.
- Na pánvi si rozpálte trochu olivového oleje a osmažte nakrájenou cibuli, česnek, karotku a papriku.
- Přidejte kari koření a kurkumu a míchejte asi 2 minuty, dokud se všechny přísady nezačnou krásně vonět.
- Přidejte do směsi plechovku rajčat (se šťávou) a nechte vařit asi 5 minut.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit dalších 10 minut, dokud se omáčka nezhustí.
- Na závěr přidejte uvařenou červenou čočku a nechte vše prohřát. Případně dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem.