25. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Nasi Goreng Jedině pro opravdové gurmány!
zdroj: Recepty 24/7

Nasi Goreng – tradiční indonéské jídlo, které okouzlí všechny opravdové gurmány! Vyzkoušejte tento lahodný recept plný exotických chutí a vůní a přenesete se přímo do srdce Asie. Vaše chuťové buňky budou nadšené!

Suroviny

  • 400 g vařeného studeného jasmínového rýže
  • 2 vejce
  • 100 g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 50 g krevet
  • 1 malá cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • rýžový olej pro smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli a česnek.
  2. Přidáme kuřecí maso a krevety a restujeme, dokud nejsou maso a krevety uvařené.
  3. Přidáme vejce a mícháme do vzniku „měkkých vaječných vloček“.
  4. Přidáme rýži a promícháme se zbylými surovinami.
  5. Přidáme sójovou omáčku, kari koření, cukr, sůl a pepř a důkladně promícháme.
  6. Smažíme až do zlaté barvy a můžeme servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *