25. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne Bolognese tradicionale
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční italský recept na lahodnou lasagni bolognese. Tento klasický pokrm plný bohatých omáček, vrstvené s čerstvým těstem a sýrem, je jistě potěšením pro vaše chuťové buňky. Sledujte náš snadný krok za krokem a překvapte své blízké chutnou domácí lahůdkou.

Suroviny

  • 500g těstovinových plátů na lasagni
  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčat z konzervy
  • 200g smetany ke šlehání
  • 100g parmazánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř, oregano

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme mleté maso a restujeme ho dozlatova.
  3. Přidáme rajčata z konzervy a necháme vařit do zhoustnutí omáčky. Osolíme, opepříme a přidáme oregano.
  4. V jiné nádobě rozšleháme smetanu ke šlehání s parmazánem.
  5. Do zapékací mísy dáme na dno trochu boloňské omáčky, pak vrstvíme těstovinové pláty, omáčku a smetanovou směs, takto opakujeme, dokud máme suroviny.
  6. Zapečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut, dokud není lasagne zlatavá.
  7. Podáváme teplou a můžeme ozdobit čerstvým oreganem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *