25. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí korma s kardamomem je lahodné indické jídlo plné exotických koření a bohatých chutí. Vyzkoušejte recept na domácí přípravu tohoto lahodného pokrmu a okusíte jeho jedinečnou kombinaci kardamomu s hovězím masem. S ním si jistě pochutnáte!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kardamomu
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička čerstvého zázvoru
- 1 rajče
- 200ml smetany
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezůstanou sklenuté.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a restujeme ho dozlatova.
- Přidáme kardamom, skořici, kmín, zázvor a promícháme.
- Přidáme na kostky nakrájené rajče a vaříme, dokud se rajče nerozpadne.
- Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti.
- Podáváme s rýží nebo indickým chlebem naan.