25. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Špagety s marinárou a parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Špagety s marinárou a parmezánem jsou klasickým italským jídlem, které si zamilujete. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit lahodné špagety s omáčkou z čerstvých rajčat, bylinek a aromatického česneku, které posypete lahodným strouhaným parmezánem. Skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Bon appétit!

Suroviny:

  • 250g špaget
  • 400g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • čerstvý bazalkový list
  • parmezán

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na kousky nakrájená rajčata a dusíme do měkka. Osolíme a opepříme.
  3. V druhém hrnci uvařte špagety al dente podle návodu na obalu. Poté scedíme.
  4. Hotovou omáčku smícháme se špagetami a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem a ozdobené lístky bazalky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *