25. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejská fermentovaná zelenina plná chutí a prospěšných probiotik. Naučte se připravit si vlastní domácí kimchi s tímto jednoduchým receptem plným korejských koření a zeleniny. Užijte si lahodný a zdravý pokrm plný prospěšných bakterií pro váš trávicí systém.
Suroviny
- 1 hlávka zelí (např. čínské zelí)
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce papriky
- 1 lžíce rybí omáčky
Postup
- Nastrouhejte zelí, mrkev a cibuli na tenké nudličky.
- Přidejte prolisovaný česnek, sůl, cukr, papriku a rybí omáčku.
- Dobře promíchejte a nechte odležet asi 1 hodinu, aby zelenina pustila šťávu.
- Pak napěchujte směs do sklenic a dobře ji zatlačte, aby byla zcela ponořená ve šťávě.
- Sklenice zakryjte a nechte na pokojové teplotě fermentovat minimálně 2 dny (čím déle, tím kyselost bude výraznější).
- Po dokončení fermentace sklenice přesuňte do lednice a nechte odležet minimálně týden před podáváním.