25. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Objednejte si chutné a exotické jehněčí maso s kari a rýží, které vám přinese skvělou kombinaci koření, zeleniny a aromatické rýže. Tento lahodný pokrm je vyvážený a zdravý, ideální pro všechny milovníky indické kuchyně. Sledujte náš recept a užijte si jedinečnou chuťovou explozi!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 2 lžíce kari koření
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 3 stroužky česneku nasekané
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 400 g rajčat z konzervy
- 400 ml vývaru
- sůl, pepř
- olej
- vařená rýže na podávání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte maso a na středním ohni ho osmažte dozlatova.
- Přisypte kari koření a promíchejte.
- Přidejte nakrájenou papriku a rajčata z konzervy. Promíchejte.
- Zalijte vývarem a nechte vařit asi 30 minut, dokud maso není měkké.
- Případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s vařenou rýží.