25. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de Peixe na Omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de Peixe na Omáčce je brazilské rybí jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje čerstvé mořské ryby s kokosovým mlékem, rajčaty, paprikou a dalšími lahodnými ingrediencemi. Skvělá volba pro milovníky rybích pokrmů s exotickým nádechem. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se do slunné Brazílie na talíři.

Suroviny

  • 500g bílého rybího masa (např. treska)
  • 1 cibule nakrájená na kolečka
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika nakrájená na proužky
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 limetka (šťáva z ní)
  • 2 rajčata nakrájená na kostky
  • sůl, pepř, olej
  • koriandr na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi osmažte cibuli s česnekem na oleji.
  2. Přidejte nakrájenou papriku a rajčata a nechte chvilku restovat.
  3. Přidejte kokosové mléko a limetkovou šťávu. Vše promíchejte a přiveďte k varu.
  4. Přidejte rybí maso a duste, dokud ryba není hotová (cca 10-15 minut).
  5. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  6. Před podáváním ozdobte nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *