24. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas s masaí a kukuřicí
zdroj: Recepty 24/7

Vyprahlé a chrumkavé empanadas plněné šťavnatými masai a sladkou kukuřicí jsou oblíbeným jídlem v Latinské Americe. Vyzkoušejte tento recept a připravte si lahodné empanadas doma!

Suroviny

  • 300g hladké mouky
  • 150g másla
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • 1 plechovka kukuřice
  • 2 lžíce másla na osmažení
  • 1 cibule nakrájená na kostky
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 200g masaí (sýr)
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku s máslem a solí do drobivé konzistence. Přidáme vejce a zpracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout v chladničce minimálně 30 minut.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Rozpálíme máslo na pánvi a osmahneme cibuli s česnekem dozlatova. Přidáme kukuřici a pokračujeme v přípravě asi 5 minut. Na závěr přidáme nastrouhaný masaí (sýr) a necháme ho na pánvi jen krátce povolit.
  3. Těsto rozdělíme na menší kousky a vyválíme placky. Na každou placku dáme lžíci náplně a uzavřeme do tvaru kapesníčků.
  4. Empanadas pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
  5. Po vychladnutí můžeme podávat s omáčkou dle chuti. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *