24. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a tymiánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné risotto s houbami a tymiánem jako perfektní teplé jídlo na chladné dny. Tento recept kombinuje krémovou rýži s aromatickými houbami a čerstvým tymiánem pro neodolatelnou chuťovou explozi. Zamilujete si tuto jednoduchou a chutnou italskou specialitu!

Suroviny

  • 200 g rýže na risotto
  • 500 g čerstvých hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • čerstvý tymián
  • sůl, pepř, olivový olej
  • 100 g parmezánu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a osmažíme dozlatova.
  3. Přidáme rýži a orestujeme do sklovata.
  4. Zalijeme vínem a necháme ho vypařit.
  5. Postupně přiléváme vývar, aby se rýže postupně vařila.
  6. Přidáme tymián a dochutíme solí a pepřem.
  7. Na závěr vmícháme nastrouhaný parmezán a necháme chvíli odstát.
  8. Podáváme posypané čerstvým tymiánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *