24. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné risotto s houbami a tymiánem jako perfektní teplé jídlo na chladné dny. Tento recept kombinuje krémovou rýži s aromatickými houbami a čerstvým tymiánem pro neodolatelnou chuťovou explozi. Zamilujete si tuto jednoduchou a chutnou italskou specialitu!
Suroviny
- 200 g rýže na risotto
- 500 g čerstvých hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- čerstvý tymián
- sůl, pepř, olivový olej
- 100 g parmezánu
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a osmažíme dozlatova.
- Přidáme rýži a orestujeme do sklovata.
- Zalijeme vínem a necháme ho vypařit.
- Postupně přiléváme vývar, aby se rýže postupně vařila.
- Přidáme tymián a dochutíme solí a pepřem.
- Na závěr vmícháme nastrouhaný parmezán a necháme chvíli odstát.
- Podáváme posypané čerstvým tymiánem.