24. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jemná kuřecí kari s hříbky.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou a jemnou kuřecí kari s hříbky, která vás okouzlí svou bohatou dochutí a exotickými kořeněnými tóny. Tento recept je ideální volbou pro ty, kteří milují kombinaci křehkého kuřecího masa a hříbků v lahodné omáčce plné aromatických bylinek a koření. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si skvělou chuťovou zkušenost plnou lahodných chutí.

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (nakrájeného na menší kousky)
  • 200 g čerstvých hříbků (nakrájených na plátky)
  • 1 cibule (nakrájená na drobno)
  • 2 stroužky česneku (utlučené)
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme kuřecí maso a opékáme ho dozlatova.
  3. Přidáme kari koření a promícháme, necháme chvíli restovat.
  4. Poté přidáme sekané hříbky a smažíme spolu s kuřecím masem.
  5. Zalijeme kokosovým mlékem a necháme vařit asi 15-20 minut, dokud se omáčka zahustí.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *