24. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Marinované hovězí na grilu
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné marinované hovězí na grilu, které si snadno připravíte doma. Grilované maso s aromatickou marinádou je skvělou volbou pro letní grilování s rodinou nebo přáteli. Podívejte se na náš jednoduchý recept a vychutnejte si skvělou chuť grilovaného hovězího masa.

Suroviny

  • 600g hovězího masa (např. roštěná)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Česnek a cibuli nasekejte na jemno a smíchejte v misce s sójovou omáčkou, medem, olivovým olejem, hořčicí, solí, pepřem a kmínem.
  2. Maso nakrájejte na menší kousky a dejte do marinády. Nechte odležet v chladničce minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
  3. Před grilováním maso vyndejte z marinády a nechte okapat. Marinádu nevyhazujte, budete ji ještě potřebovat.
  4. Na rozpálený gril položte maso a grilujte podle preferovaného stupně propečení (cca 3-4 minuty na každou stranu).
  5. Během grilování občas maso potírejte marinádou, aby zůstalo šťavnaté a dochucené.
  6. Po upečení maso nechte ještě chvilku odpočinout, poté podávejte s přílohou podle vlastní chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *