24. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné marinované hovězí na grilu, které si snadno připravíte doma. Grilované maso s aromatickou marinádou je skvělou volbou pro letní grilování s rodinou nebo přáteli. Podívejte se na náš jednoduchý recept a vychutnejte si skvělou chuť grilovaného hovězího masa.
Suroviny
- 600g hovězího masa (např. roštěná)
- 3 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce hořčice
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Česnek a cibuli nasekejte na jemno a smíchejte v misce s sójovou omáčkou, medem, olivovým olejem, hořčicí, solí, pepřem a kmínem.
- Maso nakrájejte na menší kousky a dejte do marinády. Nechte odležet v chladničce minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Před grilováním maso vyndejte z marinády a nechte okapat. Marinádu nevyhazujte, budete ji ještě potřebovat.
- Na rozpálený gril položte maso a grilujte podle preferovaného stupně propečení (cca 3-4 minuty na každou stranu).
- Během grilování občas maso potírejte marinádou, aby zůstalo šťavnaté a dochucené.
- Po upečení maso nechte ještě chvilku odpočinout, poté podávejte s přílohou podle vlastní chuti.