24. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche z čerstvého mixu mořských plodů.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na ceviche z čerstvého mixu mořských plodů. Tato tradiční peruánská pochoutka je osvěžující a plná chuti. S pomocí čerstvého citrusového dresingu se mix mořských plodů rychle marinuje, což vytváří perfektní kombinaci jemného masa ryb a krabího masa s exotickými příchuti. Podávejte s avokádem a křupavými nachos a užijte si skvělou chuťovou explozi!

Suroviny

  • 250g čerstvých mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
  • 4 limetky
  • 1 červená cibule
  • 1 jalapeňo paprička
  • Čerstvá koriandr
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej

Postup

  1. Mořské plody očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky.
  2. Limetky vymačkáme do misky s mořskými plody a necháme marinovat minimálně 30 minut.
  3. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, jalapeňo papričku očistíme a nakrájíme na drobné kousky.
  4. Přidáme nakrájenou cibuli a jalapeňo papričku k mořským plodům.
  5. Přidáme nasekaný koriandr, sůl, pepř a olivový olej dle chuti.
  6. Dobře promícháme a necháme chvilku odležet, aby chutě propojily.
  7. Ceviche podáváme s plátky čerstvého chleba nebo tortillou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *