24. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné houbové ragú s batátovou kaší! Tento recept kombinuje bohaté houby s lahodným batátovým pyré, což vytváří harmonickou a chutnou kombinaci. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý pokrm doma!
Suroviny
- 500g čerstvých hub
- 2 středně velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 středně velké batáty
- 400ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na pánvi si osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na olivovém oleji do zlatova.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme do měkka.
- Přilijeme zeleninový vývar a rajčatový protlak, přidáme tymián a necháme provařit.
- Mezitím si oloupeme batáty, nakrájíme je na menší kousky a uvaříme je vařící vodě do měkka.
- Po uvaření batátovou kaši rozmixujeme na hladkou kaši a dochutíme solí a pepřem.
- Houbové ragú podáváme s batátovou kaší a můžeme posypat čerstvě nasekanou petrželkou.