24. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbové ragú s batátovou kaší.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné houbové ragú s batátovou kaší! Tento recept kombinuje bohaté houby s lahodným batátovým pyré, což vytváří harmonickou a chutnou kombinaci. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý pokrm doma!

Suroviny

  • 500g čerstvých hub
  • 2 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 středně velké batáty
  • 400ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi si osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na olivovém oleji do zlatova.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme do měkka.
  3. Přilijeme zeleninový vývar a rajčatový protlak, přidáme tymián a necháme provařit.
  4. Mezitím si oloupeme batáty, nakrájíme je na menší kousky a uvaříme je vařící vodě do měkka.
  5. Po uvaření batátovou kaši rozmixujeme na hladkou kaši a dochutíme solí a pepřem.
  6. Houbové ragú podáváme s batátovou kaší a můžeme posypat čerstvě nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *