24. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květákový karbanátek se šťávou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na květákový karbanátek se šťávou, který je nejen chutný, ale i zdravý. Tento pokrm je skvělou alternativou k klasickým masovým karbanátkům a bude se skvěle hodit do vaší jídelníčku. Recept je jednoduchý a rychlý, takže ho můžete připravit i ve dny, kdy máte málo času.

Suroviny

  • 500g květáku
  • 100g strouhanky
  • 2 vajíčka
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka ve slané vodě.
  2. Mezitím si na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli spolu se stroužkem česneku.
  3. Uvařený květák rozmixujeme na kaši a smícháme s orestovanou cibulí, vajíčky, strouhankou, solí, pepřem a majoránkou.
  4. Z vzniklé směsi tvarujeme karbanátky a smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova.
  5. Servírujeme s osvěžující šťávou z citrónu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *