24. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuřecí nasi goreng
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí nasi goreng je tradiční indonéské jídlo, které skloubí lahodnou směs kuřecího masa, zeleniny a jasmínového rýže. Tento recept je jednoduchý k přípravě a nabízí vám bohatou paletu chutí a vůní. Vyzkoušejte si připravit Kuřecí nasi goreng a poznat exotickou chuť Indonésie přímo z pohodlí domova.

Suroviny

  • 400g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
  • 200g vařeného nebo uvařeného jasmínového rýže
  • 2 stroužky česneku (nasekaného)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 1 červená paprika (nasekaná)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička chilli omáčky
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi si rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou voňat.
  2. Přidejte kuřecí maso a restujte ho dozlatova.
  3. Přidejte papriku a smažte dalších pár minut.
  4. Přidejte vařený rýži a promíchejte s omáčkami, cukrem, solí a pepřem.
  5. Restujte všechny ingredience spolu asi 5 minut, dokud se všechno dobře propojí.
  6. Nakonec můžete podávat s limetkou a posypat s nasekanou koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *