24. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Bramborový guláš s luštěninami
zdroj: Recepty 24/7

Bramborový guláš s luštěninami je chutný a sýtý pokrm, který potěší každého milovníka klasických českých jídel. V tomto receptu se spojuje lahodná chuť brambor s výraznou dochutí luštěnin, což vytváří dokonalou kombinaci. Připravte si ho snadno a rychle a dopřejte si lahodnou pochoutku plnou vitamínů a živin.

Suroviny

  • 4 velké brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • olej, sůl, pepř, voda

Postup

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji.
  3. Přidáme nakrájenou papriku a necháme chvíli restovat.
  4. Přidáme rajčatový protlak, sladkou papriku, kmín a mletou papriku. Promícháme.
  5. Přidáme nakrájené brambory a zalijeme vodou tak, aby byly brambory ponořené. Osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Pomalu vaříme, dokud brambory nezměknou.
  7. Přidáme očištěné a opláchnuté fazole a cizrnu a necháme probublávat asi 5 minut.
  8. Případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat s chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *