24. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu bolognese.
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční italské jídlo ragu bolognese je bohaté, ovocné a kořeněné. Naučte se, jak připravit tento lahodný omáčka k těstovinám doma s naším jednoduchým receptem. Užijte si autentickou chuť Itálie!

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs obojího)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400g krájených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 200ml vývaru (hovězího nebo zeleninového)
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička sušeného bazalka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a krátce restujeme.
  3. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud nezezlátne.
  4. Přilijeme krájená rajčata, protlak, vývar a dochutíme oregánem, bazalkem, solí a pepřem.
  5. Necháme provařit alespoň 30 minut na mírném ohni.
  6. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme ještě trochu vody nebo vývaru.
  7. S uvařenou těstovinou podáváme posypané nasekanou petrželkou a parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *