24. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční italské jídlo ragu bolognese je bohaté, ovocné a kořeněné. Naučte se, jak připravit tento lahodný omáčka k těstovinám doma s naším jednoduchým receptem. Užijte si autentickou chuť Itálie!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs obojího)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce olivového oleje
- 400g krájených rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 200ml vývaru (hovězího nebo zeleninového)
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušeného bazalka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a krátce restujeme.
- Přidáme mleté maso a smažíme, dokud nezezlátne.
- Přilijeme krájená rajčata, protlak, vývar a dochutíme oregánem, bazalkem, solí a pepřem.
- Necháme provařit alespoň 30 minut na mírném ohni.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme ještě trochu vody nebo vývaru.
- S uvařenou těstovinou podáváme posypané nasekanou petrželkou a parmezánem.