24. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Rajčatová bruschetta s bazalkou.
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit chutí letního jídla s rajčaty a bazalkou. Najdete recept na klasickou italskou rajčatovou bruschettu, která je skvělou lehkou pochoutkou pro letní večery. Podávejte s chřestem a víneigrovou omáčkou pro dokonalou chuťovou harmonii. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes!

Suroviny

  • 5 rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bageta
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm prolisované stroužky česneku.
  2. Rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme je do pánve k česneku a krátce restujeme.
  3. Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme je na pánvi nebo v troubě, dokud nebudou zlatavé.
  4. Na opečenou bagetu naneseme smíchanou směs rajčat a česneku.
  5. Přidáme nasekanou čerstvou bazalku a dochutíme solí a pepřem.
  6. Hotové bruschetty ozdobíme několika listy bazalky a můžeme servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *