24. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Causa rellena s nakládaným tuňákem je peruánský pokrm plný chutí a lahodných kombinací, který neodolatelně láká svým exotickým aroma. Vychutnejte si křehkou bramborovou směs plněnou šťavnatým tuňákem a nechte se unést nezapomenutelnou chuťovou symfonií. Připravte si tento jedinečný pokrm a nadchněte své chuťové buňky!
Suroviny
- 4 velké brambory
- 1 limeta (šťáva)
- 200g konzervovaného tuňáka
- 1 červená cibule (nasekaná)
- 1 červená paprika (nasekaná)
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička chilli omáčky
- Soľ a čerstvě mletý pepř
- Avokádo (na ozdobu)
Postup
- Oloupejte brambory a uvařte je ve vroucí osolené vodě, dokud nezměknou.
- Mezitím smíchejte nasekanou cibuli, papriku, tuňáka, majonézu, chilli omáčku, limetovou šťávu, sůl a pepř v mísě.
- Nechejte brambory vychladnout, poté je rozmačkejte do kaše a promíchejte s limetovou šťávou, solí a pepřem podle chuti.
- Vložte vrstvu bramborové kaše do sklenice, poté přidejte vrstvu směsi s tuňákem a opakujte postup, dokud nenaplníte celou sklenici.
- Uložte do lednice na chlad. Při servírování ozdobte plátky avokáda.