24. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Jednoduchá italská rajčatová bruschetta je skvělý recept pro každou příležitost. Smažené plátky chleba potřeme česnekem a posléze je překryjeme směsí zrajčat, česneku, olivového oleje a bazalky. Tento tradiční italský pokrm je rychlý, chutný a osvěžující. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 bageta chleba
- 2 veľké rajčiny
- 2 strúčiky cesnaku
- Čerstvá bazalka
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Bagetu nakrájejte na plátky a lehce je osmahněte na grilu nebo v troubě.
- Rajčata nakrájejte na malé kousky a smíchejte s nasekaným česnekem, nasekanou bazalkou, olivovým olejem, solí a černým pepřem.
- Na připravené bagety rozetřete směs rajčat a zbytek tekutiny nakládněte. Podávejte okamžitě.