24. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský provoleta s chimichurrri je lahodné argentinské jídlo, které spojuje uzenou provoletu s pikantní chimichurri omáčkou. Tento recept je skvělým způsobem, jak si dopřát exotickou chuť Argentiny přímo ve vaší kuchyni. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést těmito bohatými a intenzivními chutěmi.
Suroviny
- 200g provolety
- 2 kašičky olivového oleje
- 1 strúčik cesnaku
- Soľ a korenie podľa chuti
Chimichurri
- 1 šálka nasekaného petržlenu
- 1/4 šálky nasekaného svežého oregana
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1/2 čajovej lyžičky červenej papriky
- 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1/2 šálky oleja
- Sůl a korenie podle chuti
Postup
- Na pripravenie chimichurri zmiešajte petržlen, oregano, cesnak, červenú papriku, čierne korenie, olej, soľ a korenie v miske. Dobre premiešajte a odložte do chladničky.
- Viďte provoletu na plechu a zvnútra premastorete olivovým olejom. Osolte a okorenite podľa chuti.
- Predhrejte gril na strednom ohni a provoletu opečte zo všetkých strán, kým nezjemnie a neziskne zlatistú farbu.
- Servírujte argentinskú provoletu s chimichurri na vrchu a môžete podávať s čerstvým chlebom alebo zeleninovým šalátom.