24. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský provoleta s chimichurrri.
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský provoleta s chimichurrri je lahodné argentinské jídlo, které spojuje uzenou provoletu s pikantní chimichurri omáčkou. Tento recept je skvělým způsobem, jak si dopřát exotickou chuť Argentiny přímo ve vaší kuchyni. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést těmito bohatými a intenzivními chutěmi.

Suroviny

  • 200g provolety
  • 2 kašičky olivového oleje
  • 1 strúčik cesnaku
  • Soľ a korenie podľa chuti

Chimichurri

  • 1 šálka nasekaného petržlenu
  • 1/4 šálky nasekaného svežého oregana
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/2 čajovej lyžičky červenej papriky
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 šálky oleja
  • Sůl a korenie podle chuti

Postup

  1. Na pripravenie chimichurri zmiešajte petržlen, oregano, cesnak, červenú papriku, čierne korenie, olej, soľ a korenie v miske. Dobre premiešajte a odložte do chladničky.
  2. Viďte provoletu na plechu a zvnútra premastorete olivovým olejom. Osolte a okorenite podľa chuti.
  3. Predhrejte gril na strednom ohni a provoletu opečte zo všetkých strán, kým nezjemnie a neziskne zlatistú farbu.
  4. Servírujte argentinskú provoletu s chimichurri na vrchu a môžete podávať s čerstvým chlebom alebo zeleninovým šalátom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *