24. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si klasickou italskou chuť s receptem na domácí italskou pizzu s lahodnými rajčaty a čerstvou mozzarellou. Připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše oči. Sledujte návod krok za krokem a začněte si pochutnávat na skvělé italské pizze ještě dnes.
Suroviny
- 1 balíček instantního kynutého těsta na pizza
- 100 g mozzarelly
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 50 g cherry rajčat
- čerstvé bylinky (bazalka, oregano)
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Nejprve si dejte troubu předehřát na 220°C.
- Rozválejte těsto na plech vyložený pečícím papírem.
- Rajčata nakrájejte na plátky, mozzarellu na kousky a cibuli na tenké proužky.
- Pak dejte na rozválené těsto vrstvu plátků rajčat, mozzarelly, cibule a cherry rajčat.
- Posypte čerstvými bylinkami, osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.
- Pizzu dejte péct do trouby a pečte přibližně 20 minut, dokud není těsto zlatavé a mozzarella rozpuštěná.
- Po upečení můžete pizzu ozdobit ještě čerstvými bylinkami a podávat.