24. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit lahodným receptem na pečené kachní stehno s bramborami. Tento chutný pokrm si zamilují milovníci kachního masa i bramborových specialit. Naučte se připravit dokonalou kombinaci křupavého masa a lahodně dochucených brambor a dejte svému jídelníčku něco speciálního. Sledujte náš jednoduchý recept a staňte se šéfkuchařem ve vlastní kuchyni.
Suroviny:
- 2 kachní stehna
- 4 velké brambory
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- koření podle chuti (např. rozmarýn, tymián)
Postup:
- Nejprve si předehřejte troubu na 180°C.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
- V hrnci svařte brambory a cibuli, dokud brambory nezměknou.
- Mezitím si na kachních stehnech udělejte křížové zářezy, osolte, opepřete a ochuťte kořením.
- Na pánvi rozpalte olej a opečte kachní stehna z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědá.
- Potom přidejte do pekáče brambory, cibuli a česnek, položte na ně kachní stehna a dejte péct do trouby na 40-45 minut.
- Kachní stehna by měla být krásně křupavá zvenku a šťavnatá uvnitř.
- Po upečení můžete pokrm posypat nasekanou čerstvou petrželkou nebo drobně nasekaným koprem.