23. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Quinoa s vařenou zeleninou a fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Quinoa s vařenou zeleninou a fazolemi je zdravý a chutný recept plný vlákniny a bílkovin. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a lahodnou kombinaci quinoi, zeleniny a fazolí pro skvělý oběd nebo večeři plnou nutričních hodnot. S tímto receptem se budete cítit plní energie a zároveň se postaráte o správnou výživu Vašeho těla. Získejte inspiraci pro zdravé a chutné pokrmy s quinoou hned teď!

Suroviny

  • 1 hrnek quinoi
  • 2 hrnky vody
  • 1 batát
  • 1 cuketa
  • 1 paprika
  • 1 plechovka fazolí (např. černé fazole)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Quinoi důkladně propláchněte pod vodou a dejte vařit s dvěma hrnky vody. Vařte podle návodu na obalu, dokud quinoa nezměkne a voda se vsákne.
  2. Mezitím oloupejte a nakrájejte batát na kostičky, cuketu, papriku, cibuli a česnek na drobno.
  3. Na pánvi si rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte batát a nechte chvíli vařit, mezitím nakrájejte cuketu a papriku.
  4. Přidejte cuketu a papriku k batátu a nechte chvíli vařit, občas zamíchejte. Podle potřeby přilijte trochu vody a dochuťte solí, pepřem a kmínem.
  5. Přidejte fazole z plechovky k zelenině a nechte krátce prohřát. Na závěr přidejte vařenou quinou a vše dobře promíchejte. Podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *