23. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Quinoa s vařenou zeleninou a fazolemi je zdravý a chutný recept plný vlákniny a bílkovin. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a lahodnou kombinaci quinoi, zeleniny a fazolí pro skvělý oběd nebo večeři plnou nutričních hodnot. S tímto receptem se budete cítit plní energie a zároveň se postaráte o správnou výživu Vašeho těla. Získejte inspiraci pro zdravé a chutné pokrmy s quinoou hned teď!
Suroviny
- 1 hrnek quinoi
- 2 hrnky vody
- 1 batát
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 1 plechovka fazolí (např. černé fazole)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Quinoi důkladně propláchněte pod vodou a dejte vařit s dvěma hrnky vody. Vařte podle návodu na obalu, dokud quinoa nezměkne a voda se vsákne.
- Mezitím oloupejte a nakrájejte batát na kostičky, cuketu, papriku, cibuli a česnek na drobno.
- Na pánvi si rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte batát a nechte chvíli vařit, mezitím nakrájejte cuketu a papriku.
- Přidejte cuketu a papriku k batátu a nechte chvíli vařit, občas zamíchejte. Podle potřeby přilijte trochu vody a dochuťte solí, pepřem a kmínem.
- Přidejte fazole z plechovky k zelenině a nechte krátce prohřát. Na závěr přidejte vařenou quinou a vše dobře promíchejte. Podávejte teplé.