23. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Brazílská kuřecí bobo je tradiční brazilské jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento kořeněný a kokosový pokrm s kuřecím masem a maniokem je bohatý na lahodné ingredience, které okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si kulinářskou exotiku přímo z Brazílie!
Suroviny
- 500g kuřecího masa (na kostce)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule (nasekaná)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 zelená paprika (nakrájená na kousky)
- 1 rajče (nakrájené na kostičky)
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 hrnek maniokové mouky
- 1 hrnek vývaru
- 1 lžička kari koření
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmahneme cibuli a česnek.
- Přidáme kuřecí maso a orestujeme.
- Přidáme papriku a rajče a restujeme dalších pár minut.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit.
- V menším hrnci smícháme maniokovou mouku s vývarem a kari kořením. Přilijeme do hrnce s masem a vaříme 10 minut.
- Ochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží.