23. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejská zeleninová pochoutka
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte si připravit tradiční korejskou pochoutku – kimchi! Tento lahodný fermentovaný pokrm zeleniny je plný lahodné chuti a zdraví prospěšných probiotik. Naučte se recept na domácí kimchi a poznejte tradiční korejskou kuchyni!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí napa
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce krevetové pasty
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce chilli prášku
  • 1 lžíce soli

Postup

  1. Na začátku si připravte zelí napa – nakrájejte jej na menší kousky a osolte. Nechte zelí odstát asi 1 hodinu, aby z něj vytekla voda.
  2. Mezitím nakrájejte mrkev, cibuli a česnek na tenké plátky.
  3. V misce smíchejte krevetovou pastu, rybí omáčku, cukr, chilli prášek a sůl.
  4. Poté přidejte nakrájenou zeleninu a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  5. Nakonec dejte zeleninu do skleněné nádoby a ponechte ji při pokojové teplotě minimálně 2 dny k fermentaci.
  6. Po dvou dnech můžete Kimchi skladovat v lednici a konzumovat jako přílohu k jídlu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *