23. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová polévka s fazolkami je lehký a lahodný pokrm plný chuti. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit lahodnou polévku plnou sezonních surovin. Rajčata dodají polévce intenzivní chuť a fazolky ji zase zasytí. Vyzkoušejte tento skvělý recept a pochoutejte si s celou rodinou nebo přáteli.
Suroviny
- 1 kg rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g fazolí
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl, pepř, olej
Postup
- Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky.
- V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme cibuli s česnekem. Přidáme rajčata a podusíme je.
- Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit asi 20 minut.
- Poté polévku rozmixujeme na hladkou konzistenci a dochutíme solí a pepřem.
- Do polévky přidáme fazole a necháme převařit. Hotovou polévku podáváme horkou.