23. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na italské pesto těstoviny s čerstvou bazalkou, který vám dodá energii a chuťový zážitek. Skvělá kombinace bazalkové omáčky s dochucovadly a těstovin vytvoří lahodný pokrm, který si zamilujete na první sousto. Nechte se unést kouzlem přírodních surovin a ochutnejte pravou italskou kuchyni.
Suroviny
- 250 g těstovin
- 2 hrsti čerstvé bazalkové nati
- 2 stroužky česneku
- 50 g pražených piniových oříšků
- 50 g parmazánu
- 100 ml olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Uvařte těstoviny podle návodu na obalu a nechte je stranou.
- V mixéru rozmixujte bazalku, česnek, piniové oříšky, parmazán, olivový olej, sůl a pepř na hladkou omáčku.
- Smíchejte omáčku s uvařenými těstovinami a dobře promíchejte.
- Případně můžete pokrájet ještě několik lístků bazalky a posypat jimi těstoviny před podáváním.