S vyzkoušeným tradičním receptem na českou klasiku „Knedlo, vepřo, zelo“ si připravte lahodné pečené vepřové s knedlíkem a dušeným zelím. Nechte se unést chutí domácí kuchyně a připravte si oblíbené jídlo, které potěší celou rodinu. S receptem „Knedlo, vepřo, zelo, klasika“ se stane vaření snadným a zároveň chuťově perfektním zážitkem. Buďte svým vlastním šéfkuchařem a vytvořte si poctivou klasiku, která nikdy nezklame! Suroviny
– 500g mouky
- 1 ks vejce
– 300ml vody
– 1 kg vepřového masa
– 1 hlávka zelí
– sádlo
– majoránka
– sůl
– pepř
Postup
1. Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Smícháme mouku s vejcem a postupně přidáváme vodu, dokud nedostaneme hladké těsto. Rozdělíme ho na menší kousky a vytvarujeme knedlíky.
2. Knedlíky uvaříme ve vroucí osolené vodě a necháme je vařit asi 20 minut.
3. Mezitím si nakrájíme vepřové maso na kostky a osolíme ho.
4. Na rozpáleném sádle orestujeme maso dozlatova.
5. K masu přidáme nakrájené zelí, majoránku, pepř a dusíme, dokud zelí nezměkne.
6. Hotové knedlíky podáváme s vepřovým masem se zelím.