23. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, vepřo, zelo, klasika.
zdroj: Recepty 24/7

‍S vyzkoušeným‌ tradičním ‌receptem na českou klasiku „Knedlo, vepřo, zelo“ ⁣si připravte lahodné pečené ⁤vepřové​ s knedlíkem a dušeným zelím.⁤ Nechte se unést chutí domácí kuchyně a připravte si oblíbené⁣ jídlo, které potěší ⁣celou rodinu. S receptem „Knedlo, vepřo, ‍zelo,⁣ klasika“ se stane vaření snadným a zároveň chuťově perfektním ⁢zážitkem. ⁢Buďte svým vlastním šéfkuchařem a⁢ vytvořte si poctivou⁤ klasiku, která nikdy⁢ nezklame! Suroviny
– 500g⁢ mouky
-⁤ 1 ks vejce
– ⁣300ml ⁢vody
– 1 kg vepřového masa
– 1‍ hlávka ⁣zelí
– sádlo
– majoránka
– sůl
– ⁤pepř

Postup
1. Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Smícháme mouku s vejcem​ a ​postupně přidáváme vodu, dokud‍ nedostaneme hladké těsto. Rozdělíme ho‍ na menší kousky a vytvarujeme knedlíky.
2. Knedlíky⁤ uvaříme ⁤ve vroucí osolené vodě a necháme je ‌vařit asi 20 minut.
3. ‌Mezitím si ⁤nakrájíme ⁣vepřové maso na⁣ kostky a osolíme ho.
4. Na rozpáleném ⁣sádle orestujeme maso⁣ dozlatova.
5. K masu přidáme‍ nakrájené zelí, majoránku, pepř‍ a dusíme, dokud zelí nezměkne.
6. Hotové knedlíky podáváme s vepřovým masem se zelím.​

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *