23. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s houbami a šunkou.
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit lahodným rizotem s houbami a šunkou. Tato italská klasika je skvělým způsobem, jak spojit bohatou chuť hub s křupavou šunkou. Vyzkoušejte náš recept a připravte si tento lahodný pokrm doma!

Suroviny

  • 250 g arborio rýže
  • 200 g žampiónů
  • 100 g uzené šunky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l hovězího vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g másla
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené žampióny a poduste je dozměkna.
  3. Přidejte na kostičky nakrájenou uzenou šunku a krátce restujte.
  4. Přidejte rýži a restujte s ostatními surovinami do sklovata.
  5. Přilijte víno a nechte vyvařit. Potom postupně podle hovězího vývaru a za stálého míchání rýži vařte do měkka.
  6. Když je rýže hotová, stačí ji promíchat s máslem a parmazánem. Podle chuti můžete přidat sůl a pepř.
  7. Rizoto podávejte horké a ozdobené nastrouhaným parmazánem a pokrájenou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *