23. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit lahodným rizotem s houbami a šunkou. Tato italská klasika je skvělým způsobem, jak spojit bohatou chuť hub s křupavou šunkou. Vyzkoušejte náš recept a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 250 g arborio rýže
- 200 g žampiónů
- 100 g uzené šunky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l hovězího vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g másla
- 50 g strouhaného parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené žampióny a poduste je dozměkna.
- Přidejte na kostičky nakrájenou uzenou šunku a krátce restujte.
- Přidejte rýži a restujte s ostatními surovinami do sklovata.
- Přilijte víno a nechte vyvařit. Potom postupně podle hovězího vývaru a za stálého míchání rýži vařte do měkka.
- Když je rýže hotová, stačí ji promíchat s máslem a parmazánem. Podle chuti můžete přidat sůl a pepř.
- Rizoto podávejte horké a ozdobené nastrouhaným parmazánem a pokrájenou petrželkou.