23. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas con carne y verduras
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné empanadas s masem a zeleninou, tradiční argentinské pokrm. Těsto je křehké a plněné chutnou směsí mletého masa, zeleniny a koření. Skvělá volba na rodinnou večeři nebo oslavu s přáteli!

Suroviny

  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky kmínu
  • listové těsto

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou mrkev, papriku a rajčata a dusíme asi 10 minut.
  3. Přidáme mleté maso, sůl, pepř a kmín a smažíme do měkka.
  4. Těsto rozdělíme na menší kousky a navaříme je na nějakém dně trocha směsi z masa.
  5. Z těch se formují smažené empanadas. Podáváme horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *