23. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné empanadas s masem a zeleninou, tradiční argentinské pokrm. Těsto je křehké a plněné chutnou směsí mletého masa, zeleniny a koření. Skvělá volba na rodinnou večeři nebo oslavu s přáteli!
Suroviny
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 2 rajčata
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky kmínu
- listové těsto
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostky nakrájenou mrkev, papriku a rajčata a dusíme asi 10 minut.
- Přidáme mleté maso, sůl, pepř a kmín a smažíme do měkka.
- Těsto rozdělíme na menší kousky a navaříme je na nějakém dně trocha směsi z masa.
- Z těch se formují smažené empanadas. Podáváme horké.