23. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte připravit lahodné domácí spaghetti carbonara s křupavým pancettou, sýrem Parmigiano-Reggiano a čerstvě nastrouhaným pepřem. Tento klasický italský recept je snadno připravitelný a určitě si ho zamilujete! Zkuste ho ještě dnes.
Suroviny
- 250g sušených špaget
- 150g pancetty nebo slaniny
- 3 stroužky česneku
- 3 žloutky
- 50g strouhaného parmezánu
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou pancettu nebo slaninu společně s prolisovanými stroužky česneku.
- V hrnci uvaříme špagety do al dente podle návodu na obalu.
- V misce smícháme žloutky s parmezánem a špetkou soli a pepře.
- Hotové špagety scedíme a ihned přidáme k osmažené pancettě nebo slanině.
- Počkáme až trochu vychladnou a poté přilijeme žloutkový směs a důkladně promícháme.
- Servírujeme horké s dalším parmezánem posypaným na vrcholu.