23. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado z argentinské kuchyně
zdroj: Recepty 24/7

Asado je tradiční argentinské jídlo, které spočívá v grilování různých typů masa na otevřeném ohni. Tento recept vám přiblíží jedinečnou chuťovou zkušenost argentinské kuchyně. Připravte si chutné asado a dejte se na výlet do argentinských gastronomických tradic. Získejte inspiraci a recept na našem webu.

Suroviny

  • 1,5 kg hovězího masa (např. žebírka, býtová žebra)
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/2 šálku oleje

Postup

  1. Maso očistěte od tuku a případných blan.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  3. V misce smíchejte olej, sol, mletou papriku, oregáno, kmín, koriandr a pepř.
  4. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a promíchejte.
  5. Masovou marinádu vmasírujte do masa a nechte odležet v chladničce nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.
  6. Před grilováním nechte maso zahřát pokojovou teplotu.
  7. Grilujte maso na grilu nebo v troubě dozlatova, pravidelně ho obracíce a potírajte marinádou.
  8. Po upečení nechte maso odpočinout asi 10 minut před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *