23. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Svíčková na smetaně domácí kuchařky
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční českou chuť s domácí​ svíčkovou na smetaně připravenou podle receptu naší kuchařky. Krok za krokem ⁤vás provedeme přípravou tohoto lahodného jídla, které rozhodně potěší celou rodinu. Zkuste si připravit svíčkovou, jak ji vaří naše babičky!

Suroviny:

  • 600g hovězí svíčková
  • 2 cibule
  • 4 mrkve
  • 4 petržele
  • 1 petka zeleru
  • 200g slaniny
  • 4 bobkové listy
  • 7 kuliček nového koření
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžičky ‌cukru
  • 400ml hovězího vývaru
  • 200ml smetany ⁢ke šlehání
  • 100g másla
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Omyjte a nakrájejte zeleninu na menší kousky.
  2. Opražte zeleninu⁤ a slaninu na ⁤másle, přidejte bobkové listy, nové koření, kmín ‍a cukr.
  3. Přidejte nakrájenou svíčkovou a osmažte z ‌obou stran.
  4. Přilijte hovězí vývar a vařte pod pokličkou ‍cca 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Vyjměte maso a zeleninu a rozmixujte dohladka.
  6. Přeceďte ‍omáčku a vraťte do hrnce.
  7. Přidejte smetanu a nechte provařit. Osolte a opepřete podle ⁢chuti.
  8. Svíčkovou podávejte s houskovým knedlíkem a brusinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *