22. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jemně kořeněná rajčatová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte naši lahodnou rajčatovou polévku s jemným kořeněním, která jistě zahřeje vaše chuťové buňky. Tento recept je skvělým způsobem, jak si dopřát prostřednictvím jednoduchých surovin bohaté chutě a zdravého jídla. Zkuste tento recept ještě dnes a uvidíte, že si ho zamilujete!

Suroviny

  • 500g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petržel na ozdobu

Postup

  1. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli se česnekem, dokud nezměknou.
  3. Přidáme nakrájená rajčata, mletý kmín, mletou papriku a cukr. Osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Přilijeme vodu tak, aby rajčata byla zcela ponořená, a necháme vařit asi 20 minut, dokud rajčata nezměknou.
  5. Po uvaření polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
  6. Před podáváním můžeme polévku ozdobit nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *