22. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Hovězí steak s brambory a cibulí.
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na hovězí steak s křupavými brambory a karamelizovanou cibulí. Vyzkoušejte tuto lahodnou kombinaci chutí a připravte si skvělé jídlo pro svou rodinu nebo přátele. Jednoduchý recept, který vás jistě nadchne!

Suroviny

  • 4 kusy hovězího steaku
  • 500g brambor
  • 2 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup

  1. Steaky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Připravíme grilovací pánev a necháme ji dobře rozehřát.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kolečka.
  4. Na rozehřátou pánev přidáme olivový olej a osmahneme cibuli dozlatova.
  5. Vyklopíme cibuli na talíř a na rozehřátou pánev vložíme steaky. Pečeme podle preferovaného stupně propečení (3-5 minut na každou stranu).
  6. Vyndáme steaky z pánve, necháme je odpočinout a přikryjeme je alobalem.
  7. Brambory slijeme a osušíme je. Na steaky položíme brambory a dozdobíme smaženou cibulí.
  8. Pokud ještě neodpočívaly, dáme steakům chvíli čas k odpočinku, aby se šťáva v něm rovnoměrně rozložila.
  9. Při podávání můžeme pokapat steak omáčkou nebo přidat čerstvou nasekanou petrželku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *