22. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hovězí vindaloo s batáty
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí vindaloo s batáty je pikantní indický pokrm plný exotických koření a chutí. Tento recept kombinuje výrazné hovězí maso s jemně dochucenými batáty pro neodolatelně lahodnou kombinaci. Vyzkoušejte tento originální recept a užijte si skvělou chuťovou explozi!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (např. krkovičky)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce octa
  • 400 g krájených rajčat z konzervy
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 lžičky mleté koriandru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého skořice
  • 1 lžička chilli prášku (dle chuti)
  • 400 g sladkých brambor
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme osušené maso nakrájené na menší kousky a orestujeme ho dozlatova.
  3. Přidáme ocet, rajčata z konzervy a vše osolíme, opepříme a ochutíme kořením (kurkuma, koriandr, kmín, skořice, chilli).
  4. Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou do měkka.
  5. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a přidáme do masa. Dusíme, dokud nejsou brambory měkké.
  6. Podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *