22. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí vindaloo s batáty je pikantní indický pokrm plný exotických koření a chutí. Tento recept kombinuje výrazné hovězí maso s jemně dochucenými batáty pro neodolatelně lahodnou kombinaci. Vyzkoušejte tento originální recept a užijte si skvělou chuťovou explozi!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (např. krkovičky)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce octa
- 400 g krájených rajčat z konzervy
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžičky mleté koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička chilli prášku (dle chuti)
- 400 g sladkých brambor
- sůl a pepř
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme osušené maso nakrájené na menší kousky a orestujeme ho dozlatova.
- Přidáme ocet, rajčata z konzervy a vše osolíme, opepříme a ochutíme kořením (kurkuma, koriandr, kmín, skořice, chilli).
- Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou do měkka.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a přidáme do masa. Dusíme, dokud nejsou brambory měkké.
- Podáváme s rýží nebo naan chlebem.