22. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Pão de queijo recept
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na brazilské pão de queijo – lahodné sýrové pečivo, které vám zaručeně zachutná! S touto jednoduchou a chutnou recepturou si připravíte lahodné sýrové bulky, které se snadno připravují a skvěle chutnají. Navíc neobsahují žádné lepek, takže je mohou jíst i lidé s celiatikou. Zaujměte své blízké tímto exotickým pokrmem a dejte své kuchyňi trochu brazilského nádechu!

Suroviny

  • 2 šálky tapiokové mouky
  • 1/2 šálku mléka
  • 1/4 šálku rostlinného oleje
  • 1/2 šálku smetany
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 1 šálek strouhaného sýra (např. parmezán)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. V hrnci smíchejte mléko, olej, smetanu a sůl a přiveďte k varu.
  3. Přidejte tapiokovou mouku a míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
  4. Přeneste těsto do mísy a nechte ho vychladnout asi 15 minut.
  5. Přidejte vejce a sýr do těsta a dobře promíchejte.
  6. Na plech vyložený pečicím papírem vytvořte malé kuličky z těsta.
  7. Pečte v troubě asi 15-20 minut, dokud pão de queijo nejsou zlatavé a napuchlé.
  8. Hotové pão de queijo podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *