22. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční kolumbijskou polévku Ajiaco s křupavým kuřecím masem. Tato chutná a lahodná polévka plná různých druhů brambor, kukuřice a bylinek určitě potěší vaše chuťové buňky. Navíc je připravena velmi jednoduše a rychle. Podpořte své chuťové buňky exotickými chutěmi a vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 3 brambory (oloupané a nakrájené na kostičky)
- 2 kukuřice (oloupané a nakrájené na kousky)
- 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
- 2 stroužky česneku (sekané)
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 litr kuřecího vývaru
- 1 bobkový list
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 lžička sušeného kmínu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného majoránku
- 1 lžíce strouhaného sýra (nacházejí se na vrchu)
Postup
- Na pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte dozlatova.
- Přidejte nakrájené brambory, kukuřici, kuřecí vývar a bobkový list. Vařte asi 20 minut, dokud brambory nejsou měkké.
- Přidejte sol, pepř, kmín, oregano a majoránku. Vařte dalších 10 minut.
- Podávejte posypané strouhaným sýrem.