22. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ajiaco s kuřecím masem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční kolumbijskou polévku Ajiaco s křupavým kuřecím masem. Tato chutná a lahodná polévka plná různých druhů brambor, kukuřice a bylinek určitě potěší vaše chuťové buňky. Navíc je připravena velmi jednoduše a rychle. Podpořte své chuťové buňky exotickými chutěmi a vyzkoušejte tento recept ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
  • 3 brambory (oloupané a nakrájené na kostičky)
  • 2 kukuřice (oloupané a nakrájené na kousky)
  • 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
  • 2 stroužky česneku (sekané)
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička sušeného kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného majoránku
  • 1 lžíce strouhaného sýra (nacházejí se na vrchu)

Postup

  1. Na pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte dozlatova.
  3. Přidejte nakrájené brambory, kukuřici, kuřecí vývar a bobkový list. Vařte asi 20 minut, dokud brambory nejsou měkké.
  4. Přidejte sol, pepř, kmín, oregano a majoránku. Vařte dalších 10 minut.
  5. Podávejte posypané strouhaným sýrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *