22. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí roláda dle nových trendů je skvělým receptem pro všechny milovníky moderní kuchyně. Tento jemný a lahodný pokrm vás okouzlí svou chuťovou kombinací a inovativními ingrediencemi. Připravte si tuto chutnou telecí roládu a překvapte své blízké novými kulinářskými zážitky. S naším receptem se stanete hvězdou každého rodinného oběda nebo večeře. Zkuste ho hned!
Suroviny
- 600 g telecího masa na roládu
- 150 g uzeného masa
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce hořčice
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Telecí maso nakrájejte na plátky a roztlučte.
- Uzené maso a slaninu nakrájejte na drobné kostičky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
- Na pánvi osmahněte cibuli s česnekem, přidejte uzené maso a slaninu. Orestujte a nechte vychladnout.
- Maso osolte, opepřete, potřete hořčicí. Nařaďte na maso uzenou směs.
- Srolujte do rolády a upevněte provázkem.
- Na pánvi rozpalte olej a roládu zprudka osmažte ze všech stran.
- Přendejte do pekáče a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C asi 1,5 hodiny.
- Po upečení nechte chvíli odpočívat a podávejte podle chuti s přílohou.